Arı çörəyi vitamin qaynağıdır



Musteqil.az İnformasiya agentliyi, Milli.az-a istinadən xəbər verir ki,

Mütəxəssislər, arı çörəyinin təbii vitamin və mineral qaynağı olduğunu ifadə edərək, arı çörəyinin, polendən daha yüksək miqdarda qida məzmununa sahib olduğunu söylədi.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, baldan başqa digər arı məhsullarına verilən əhəmiyyət apiterapinin yayılmasıyla birlikdə artmışdır. Bunlardan biri də, arılar baxımından olduğu qədər insanlar baxımından da bənzərsiz əhəmiyyətə sahib arı çörəyidir. Arı çörəyinin qiymət baxımından bal qiymətlərilə müqayisə edildiyində, olduqca yüksək olduğunu vurğulayan mütəxəssislər, bunun ən böyük səbəbinin isə, arı çörəyini əldə etmənin asan olmamasından qaynaqlandığını ifadə edir. Arı çörəyi təməl olaraq polen, bal və arıların tüpürcək bezi ifrazatlarından meydana gəlir. Arılar bütün komponentləri pətəyin hücrələrində toplayır və bu məhlulu bal mumu və bal ilə bağlayaraq sağlam saxlayırlar. Bu toplanan və qorunan polenlər pətək gözündə təmizlənən fermentlər sayəsində laktik turşuya uğrayır. Fermentə edilən polenlər yeni bir məhsula çevrilir və bu məhsula ‘Arı çörəyi’ deyilir.

 

Həzm edilməsini polenlə müqayisə etdikdə daha yüksəkdir. Arı çörəyinin komponentləri qismən fermentasiya olduğundan insan bədəni tərəfindən daha təsirli bir şəkildə mənimsənilir. Arı çörəyi olduqca çox peptit və sərbəst amin turşusu ehtiva edir. Zəngin tərkibilə vitamin və mineral çatışmazlığında bədənə əlavə dəstək olaraq istifadə edilə bilər. Bədənin gücləndirilməsi və funksiyalarının düz işləməsinə köməkçi olur.

Milli.Az

Digər maraqlı xəbərlər Milli.Az-ın Facebook səhifəsində

Milli.Az-ın ən mühüm və maraqlı xəbərlərini “Telegram”da izləyin

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

Call Now Button Whatsapp